Egy vegán futó kalandjai

Egy vegán futó kalandjai

Egy klasszikus magyar vegán étel

avagy egy krumplifőzelék elkészítése

2018. május 09. - Vegan Lettem

Gyerekkorunkban tömtek minket mindenféle főzelékkel a menzán, és alig bírtuk megenni, Pedig jól elkészítve ezek a főzelékek nagyon finomak, és bizony nagyon egészségesek is. Ki ne ismerné a kiváló magyar krumplifőzeléket? És ez bizony egy igazi remek magyar és vegán étel, nagyon finom, olcsó, és gyorsan el is lehet készíteni, ha tudjuk hogyan is kell. A tejfölös habarást persze el kell felejteni, így lesz vegán.

A recept egyszerű, kell hozzá, hagyma, krumpli, paradicsom, olívaolaj és egy botmixer. Ezt utóbbit nem főzzük meg, csak dolgozni fogunk vele:)

Ezután kezdődhet a munka. A vöröshagymát felvágjuk majd megdinszteljük, menet közben hozzáadunk egy gerezd feldarabolt fokhagymát. igen, fokhagymát. Nagyjából mindenbe teszünk fokhagymát, mert finom és egészséges. Mielőtt megégne hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a szintén feldarabolt krumplit is, megsózzuk, teszünk hozzá kicsi csilit, majd felöntjük kevés vízzel. Nem kell, hogy ellepje, de legyen alatta víz, hogy szaftos legyen, igazi főzelék, ne valami kiszáradt akármi. Lefedjük, és hagyjuk megfőni. Amikor megfőtt, elővesszük a botmixert, és a krumpli egyharmadát, felét, de inkább csak egyharmadát leturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket, így lesz vegán. Nem használunk sem sem tejet, sem tejfölt, sem lisztet, igazi finom magyaros és vegán főzeléket kapunk. 

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr6613897856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása