Gyerekkorunkban tömtek minket mindenféle főzelékkel a menzán, és alig bírtuk megenni, Pedig jól elkészítve ezek a főzelékek nagyon finomak, és bizony nagyon egészségesek is. Ki ne ismerné a kiváló magyar krumplifőzeléket? És ez bizony egy igazi remek magyar és vegán étel, nagyon finom, olcsó, és gyorsan el is lehet készíteni, ha tudjuk hogyan is kell. A tejfölös habarást persze el kell felejteni, így lesz vegán.
A recept egyszerű, kell hozzá, hagyma, krumpli, paradicsom, olívaolaj és egy botmixer. Ezt utóbbit nem főzzük meg, csak dolgozni fogunk vele:)
Ezután kezdődhet a munka. A vöröshagymát felvágjuk majd megdinszteljük, menet közben hozzáadunk egy gerezd feldarabolt fokhagymát. igen, fokhagymát. Nagyjából mindenbe teszünk fokhagymát, mert finom és egészséges. Mielőtt megégne hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a szintén feldarabolt krumplit is, megsózzuk, teszünk hozzá kicsi csilit, majd felöntjük kevés vízzel. Nem kell, hogy ellepje, de legyen alatta víz, hogy szaftos legyen, igazi főzelék, ne valami kiszáradt akármi. Lefedjük, és hagyjuk megfőni. Amikor megfőtt, elővesszük a botmixert, és a krumpli egyharmadát, felét, de inkább csak egyharmadát leturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket, így lesz vegán. Nem használunk sem sem tejet, sem tejfölt, sem lisztet, igazi finom magyaros és vegán főzeléket kapunk.
Jó étvágyat!